När vi träffats, skissat och kommit fram till design och material enligt dina önskemål räknas priset på din nya dräkt fram. Materialåtgång och arbetstid är det som sedan avgör priset. Det är vanligt att dräkter av exempelvis tyger med paljetter kräver mer material än övriga tyger eftersom de vanligtvis behöver fodras för både hållbarhetens skull och för att undvika irritation på huden. Dräkter med dessa tyger samt med kristaller tar vanligtvis längre tid att tillverka då fler arbetsmoment behövs under arbetets gång.

Inom några dagar efter konsultationen kontrollerar jag med aktuell leverantör att önskat material finns tillgängligt för beställning och leverans. Sedan räknar jag fram den totala kostnaden av din dräkt och kontaktar dig. Priset specificeras med material- samt arbetskostnad. Om du sedan bestämmer dig för att beställa dräkten och kontaktar mig kan arbetet påbörjas och du får klartecken till vilken tävling den kan komma att bli klar. 

När vi kommit så långt är det nu dags att påbörja mönsterkonstruktionen med hjälp av skissen som vi tillsammans ritat. Sedan fortsätter arbetet med att klippa till mönsterdelar för att sömnaden ska kunna påbörjas. När dräkten börjat ta form kontaktar jag dig för att boka en tid för inprovning. Då bestämmer vi tillsammans tillsammans önskad byxhöjd och klipper eventuella utskärningar i plagget för att de ska passa just dina önskemål. Vanligtvis brukar det räcka med ett provtillfälle men emellanåt vid mer avancerade designer och mycket dekoration kan det ibland behövas ytterligare. För att uppnå bästa kvalitet och hållbarhet använder jag mig av symaskiner med ett flertal olika sömmar såsom overlock- och konfektionssömmar anpassade för stretchmaterial. 

När din dräkt sedan blivit klar kontaktar jag dig för att boka tid för avhämtning och slutbetalning. I samband med avhämtningen tar jag gärna några bilder på dig i din nya dräkt som jag sedan använder genom att visa dem på min hemsida, instagram och facebooksida. Jag skickar även bilderna till dig på mejladress som du själv uppgivit i samband med avhämtningen/ fotograferingen.

Materialkostnaden kan du välja att betala innan påbörjad sömnad och resterande belopp vid avhämtning/ leverans av dräkt alternativt att du betalar hela summan i förväg.